• Emmerich-Elten: 02828-92199
  • Kalkar: 02824-965211
  • Anholt: 02874-902572
  • Droomhuis/NL: +31 26-4951666

Verzekering

Welke verzekering heb ik in Duitsland nodig?

Wanneer u in Duitsland woont heeft u net zoals in Nederland diverse verzekeringen nodig.

Hier vindt u een klein overzicht van het onderwerp verzekeringen in Duitsland. Voor vragen of een vrijblijvende berekening staan ??wij als onafhankelijk verzekeringsmakelaar voor u klaar.

Rainer Elsmann Versicherungen : www.ElsmannVersicherungen.de info@ElsmannVersicherungen.de Tel. 0049 – 2828 9028784

Wettelijke aansprakelijkheid / Haftpflicht Versicherung

Net als in Nederland kent Duitsland een persoonlijke aansprakelijkheidsverzekering voor u en uw gezinsleden voor schade die u een ander toebrengt.

Daarnaast kent Duitsland een aparte aansprakelijkheidsverzekering voor o.a. honden, parden,…. .

Opstalverzekering / Wohngebäudeversicherung

Net als in Nederland is dit de verzekering voor uw huis c.q. woning. Bij een bestaande woning neemt u deze verzekering altijd over van de vorige eigenaar. Vervolgens kunt u dan binnen 4 weken na ingeschring in het kadaster van verzekeraar wisselen.

Dekking kan brand, leidngwater, storm, hagel, elementair zijn

Inboedelverzekering / Hausratversicherung

Net als in Nederland dekt deze de schade aan de bewegelijke zaken in en om uw woning. In tegenselling tot de meeste Nederlandse verzekeraars is dit in Duitsland tegen nieuwwaarde. Meestal zit de keuken en de fietsen bij de dekking in.

Rechtsbijstandverzekering / Rechtschutzversicherung

Deze verzekering dekt de kosten van juridische bijstand wanneer u een advocaat nodig heeft. Dit kan b.v. zijn bij een verkeerongeval of bij een geschil met uw werkgever of waneer u een conflict heeft met de levering van uw nieuw bestelde auto, bank of keueken. In tegenstelling tot in Nederland kunt u in Duitsland uw eigen advocaat kiezen. Tevens vallen ook zaken die in Nederland spelen veelal onder de dekking.

Ongevallenverzekering / Unfallversicherung

Deze verzekering betaald een een eenmalig en/of levenslang maandelijks geldbedrag uit bij geheel of gedeeltelijke invaliditeit. U kunt hiermee de kosten betalen wanneer u niet meer in uw levensonderhoud kunt voorzien, dit kunnen lopende kosten zijn of eenmaligekosten voor aanpassing van uw woning.

Autoverzekering / KFZ Versicherung

Net als in Nederland is het in Duitsland verplicht om uw auto te verzekeren voor aansprakelijkheid. Daarnaast heeft u de mogelijkheid dit uit te breiden met beperkt casco of volcasco, de z.g. Teilkasko of Vollkasko.

Onder de Teilkasko-dekking vallen zaken als glas-,wild,brand,diefstal en hagelschade. Onder de Vollkaskodekking vallen verder nog eigenschades en vandalisme.

In de meeste gevallen kunt u uw schadevrije jaren meenemen naar een Duitse verzekeraar, mits uw No-claimverklaring is opgesteld in het Duits. De meeste Nederlandse verzekeraars doen dit voor u. Belangrijk is verder is dat alleen de zuivere schadevrije jaren dan zullen worden overgenomen en niet de No-claim procenten die u wellicht onder speciale condities heeft verkregen. Belangrijk en originele Royementsverklaing in dutis of engels.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering / Berufsunfähigkeitsversicherung

Deze verzekering betaald u maandelijks een bedrag uit wanneer u uw huidige beroep niet meer kunt uitoefenen. Dit kan zijn door ongeval maar ook door ziekte.

Levensverzekering, Lijfrente, Risicolevensverzekering / Lebensversicherung

Op het gebied van levensverzekeringen is er de mogelijkheid van een spaarverzekering of een risicoverzekering. Een risicoverzekering beschermt uw gezin bij het kopen van bijvoorbeeld een huis.

Uitvaartverzekering / Sterbegeldversicherung

In Duitsland kunt u ook een uitvaartverzekering afsluiten, Deze verschilt echter zeer van de in Nederlandse bekende uitvaartverzekeringen. In principe verzekerd u hier mee een bepaald bedrag dat kan dienen voor het betalen van uw uitvaart.

Aanvullende verzekeringen

In Duitsland is het gebruikelijk om een ??aanvullende verzekering af te sluiten voor eenpersoonskamers in een ziekenhuis of tandarts

Ihr persönlicher Kontakt

Rainer Elsmann Immobilien GmbH
Ihr Immobilienpartner vor Ort
Eltener Markt 15
46446 Emmerich-Elten

Telefoon:+49 (0)2828 92199
Email:info at elsmannimmobilien dot de

Nichts Passendes
gefunden ?
 
Rainer Elsmann Immobilien
Chatten Sie mit uns. Wir helfen Ihnen weiter.
Wochentags von 08:00 - 16:00